Huis

Wat hebben dromen over Huis te betekenen?

Om te zien een huis in je droom, vertegenwoordigt uw eigen ziel en zelf. Specifieke ruimten in de woning wijzen op een specifiek aspect van uw psyche. In het algemeen, de zolder je verstand vertegenwoordigt, de kelder staat voor het onbewuste, enz. Als het huis leeg is, dan geeft dit aan gevoelens van onveiligheid. Als het huis is aan het verschuiven, dan is het suggereert dat je gaat door een aantal persoonlijke veranderingen en het veranderen van uw geloofssysteem. Als je droomt dat je je huis schoonmaken, betekent uw behoefte om duidelijk uit je gedachten en het wegwerken van oude manieren. U bent op zoek naar zelf-verbetering. Woont u met anderen in uw wakende leven, maar droom die je alleen leeft, suggereert dat je nodig hebt om nieuwe stappen in de richting van onafhankelijkheid te nemen. U moet verantwoordelijkheid nemen en meer zelfredzaam worden. Om te zien een oud, vervallen huis in je droom, vertegenwoordigt je oude overtuigingen, attitudes en hoe u gebruikt om na te denken of voelen. Een situatie in je huidige leven kan worden tot stand brengen van diezelfde oude opvattingen en gevoelens. Als alternatief kan het oude huis symboliseren uw behoefte te updaten je manier van denken. Om te zien een nieuw huis in je droom, geeft aan dat u het aangaan van een nieuwe fase of een nieuw gebied in je leven. Te dromen dat uw huis is ingebroken, doet vermoeden dat je voelt geschonden. Het kan verwijzen naar een bepaalde relatie of situatie in je leven. Als alternatief, betekent dit dat sommige onbewust materiaal probeert te maken zich bekend. Er zijn een aantal aspecten van jezelf die je hebt ontkend. Om te dromen van een spookhuis, betekent onafgemaakte emotionele zaken, met betrekking tot uw kindertijd familie, dode familieleden of verdrongen herinneringen en gevoelens. Als je droomt dat een huis verdwenen zijn, geeft aan dat u niet voelt geaard. Je voelt je ontworteld door een bepaalde omstandigheid of een relatie in je leven.

Heb je droomt over Huis? Heeft u nog vragen?

Vertel je droom over Huis: Plaats een reactie!

38 Commentaren en verhalen over de droom:

 1. ik heb gedroomd dat mijn tante een heel mooi huis heeft laten bouwen in het buitenland (daar is zij ook woonachtig). Naast haar huis staat mijn perceel waarop ik nog een huis moest bouwen.
  Degenen die haar huis heeft gebouwd heb ik aan hun gevraagd of ze ook zo.n huis mooi en netjes willen bouwen. Eerst wilde de bouwbedrijf niet maar later zegt hij okee omdat je zo aandringt wil ik wel voor je bouwen kosten 400.000 heb hem de helft van het geld gegeven zonder kwitantie. Evenlater dacht ik, ik moet toch een kwitantie vragen toen ik bij hem terugging om toch maar een kwitantie te vragen was hij daar niet aanwezig en bent wakker gewworden.

  [Reply]

  basja Reply:

  Verandering in je leven gaat je geld kosten. Je hebt al betaald nu en zo zal je zien dat waar je vroeger nooit wat overhield je nu kan sparen

  [Reply]

 2. Droom vaak dat ik in een of heel klein of heel groot huis woon, echter er zijn nog bepaalde ruimten ergens waarvan ik weet, maar durf er niet naartoe te gaan. Hierdoor wordt de ruimte enorm.
  Wat zou dit kunnen betekenen?

  [Reply]

  basja Reply:

  Je hebt dingen die je niet begrijpt van je zelf en je zou dat nu willen begrijpen om jezelf beter te kennen.

  [Reply]

  basja Reply:

  Als je je droom goed bekijkt.Je hebt dingen die je niet begrijpt van je zelf en je zou dat nu willen begrijpen om jezelf beter te kennen.

  [Reply]

 3. Ik droomde dat mijn huis was uitgebrand, maar ik kon nog wel naar mijn slaapkamer. Mijn gevoel in de uitgebrande woonkamer was dat ik die kwijt was en ik dat zo erg vond….. Daarna ben ik gaan slapen op de slaapkamer. Verder kon mijn huis niet gered worden en zou ik alleen een leeg perceel over houden.

  [Reply]

  basja Reply:

  Je bent bezig met een veranderingsproces. Je hebt rust nodig want je hebt een woelige periode achter de rug.

  [Reply]

 4. Stephanie - 05/02/2014 - 00:30

  Deze droom, droom ik al zeker 20 x : Ik droom over verhuizen naar een woning in het zelfde complex. Alleen is deze Is 2 verdiepingen lager, en is groter, en heeft meer zon op het balkon. Maar het balkon is niet veilig voor me dochter, want die zou eraf kunnen vallen en dan een in soort ravijn, verder is het er ligt en vredig. Daarnaast zit het complex vast ineens aan een zwemparadijs (Soort overdekt aquapark) en raken we in (ik me partner en dochter) een soort van aqua-speelparadijs terecht. Waarvan we van hele hoge glijbanen af glijden. Dit is een rare droom want woon boven een winkelcentrum en wil graag naar een eengezinswoning verhuizen verder heb ik hoogtevrees. Ik snap het verband een beetje maar niet dat het steeds terugkeert. Groetjes Stephanie

  [Reply]

 5. Deze droom, droom ik al zeker 20 x : Ik droom over verhuizen naar een woning in het zelfde complex. Alleen is deze Is 2 verdiepingen lager, en is groter, en heeft meer zon op het balkon. Maar het balkon is niet veilig voor me dochter, want die zou eraf kunnen vallen en dan een in soort ravijn, verder is het er ligt en vredig. Daarnaast zit het complex vast ineens aan een zwemparadijs (Soort overdekt aquapark) en raken we in (ik me partner en dochter) een soort van aqua-speelparadijs terecht. Waarvan we van hele hoge glijbanen af glijden. Dit is een rare droom want woon boven een winkelcentrum en wil graag naar een eengezinswoning verhuizen verder heb ik hoogtevrees. Ik snap het verband een beetje maar niet dat het steeds terugkeert. Groetjes Stephanie

  [Reply]

  basja Reply:

  Je wilt verandering van iets aan jezelf een bepaalde karakter iets ofzo of iets dat je irriteert. Die ravijn is dat jij verandering ook als iets gevaarlijks beschouwt daar jij vasthoud aan je structuur. Je dochter staat voor de zorgzame persoon die je bent.

  [Reply]

 6. Dit is een droom die al een paar keer terug is gekomen.
  Ik droom dat ik terug moet naar mijn vorige woning dat is een benedenwoning (duplexwoning).
  En vanaf de voordeur van deze woning kan ik naar mijn eigen huis kijken waar ik nu woon 1 gezinswoning. Die staat dan leeg.
  Maar in mijn vorige woning woont al iemand. Ik zie mij zelf zitten op de bank en ben nerveus want ik weet dat de gene die hier woont elk moment kan terug komen.
  Ik ben boos teleur gesteld dat ik daar weer wonen moet. Ik wil terug naar mijn eigen woning.

  Groetjes Laura

  [Reply]

 7. Huis is gelijk aan ziel. Je voelt je niet lekker in je vel. Je bent niet zoals je zou willen zijn.

  [Reply]

 8. priscilla - 29/04/2014 - 21:08

  Ik heb een steeds terugkerende droom: het gaat niet zozeer om een heel huis maar eerder een kamer. Ik droom dat ik deze kamer aan het inrichten ben maar er gaat ontzettend veel in. In mijn eigen kamer staan enkel een paar kasten en een bed, maar in mijn droom heb ik zelfs een bankstel of soms een mni-koelkast. Het inrichten gaat overigens heel gemakkelijk en heel snel. Ik herinner me de kleuren van het bankstel nog. Ik ben wel altijd alleen in mijn droom maar ik zie mezelf niet… ik ben geen tweede persoon maar bekijk het echt vanuit mijn eigen ogen.

  [Reply]

 9. Vannacht heb ik gedroomd dat ik in een elektrische rolstoel zat. Ik kon nog wel lopen maar soms ging het wat moeilijk en kon ik maar een paar stapjes zetten. Ik was in de wijk waar ik woonde, al leek het niet op de realiteit, en wilde naar huis. Ik kwam op een gegeven moment bij een straat waar mijn huizenblok aan grensde maar het was weg. Mijn stuk straat waar mijn huis stond was er niet meer. Ik zag een ouder stel en sprak ze aan maar zij wisten het ook niet en vonden het ook vreemd want ze kenden wel dat stuk straat. Ze liepen nog een stuk me en gingen toen weer weg. Ik ben gaan rondrijden om te kijken of ik me vergist had maar dat was natuurlijk niet zo het was gewoon weg. Dat was het. Ik ben benieuwd wat dit betekend. Groetjes, Inge.

  [Reply]

 10. Hoi,

  ik droom vaker over dat het dak instort van mijn huis voornamelijk bij de slaapkamer maar ook keer gehele huis,

  mvg Astrid

  [Reply]

 11. Ik droom vaak dat ik een flat zie waar ik naar toe kan verhuizen de omgeving spreekt me aan maar in het flat sta ik bij iemand in een heel klein keukentje en dan weer in een heel klein huiskamertje.

  [Reply]

  geeske Reply:

  Een onbewustewens vooreen toekomstige woning?

  [Reply]

 12. Ik droom zeer vaak dat ik niet meer weet waar ik woon, en of ik wel een huis heb. Ik zoek steeds naar mijn huis, en vaak komt mijn ex van heel vroeger erin voor en leef ik met hem, maar wil dit helemaal niet. Dan opeens besef ik dat ik wel een huis heb, met mijn huidige man. Maar ik weet niet waar ik dat kan vinden. Ook droom ik zeer vaak dat ik mijn auto kwijt ben, en heel erg aan het zoeken ben naar mijn auto, soms vind ik hem terug, maar vaak vernield.

  [Reply]

 13. Ik heb deze droom al vele malen gehad: ik droom vaak dat in een onafgebouwd maar groot huis ben of dat ik voorbij een huis loop of rij en dat ik mij dan realiseer dat het huis mijn eigendom is. De laatste keer droomde ik dat ik in een huis woonde maar ik woonde slechts in een klein gedeelte van dat huis. Toen ik keek, merkte ik dat het huis zo veel groter was. Het huis was al afgebouwd, maar niet afgeschilderd en ingericht. In dezelfde droom realiseerde ik mij dat ik nog een groot huis bezat. Maar mbt dat huis waren er juridische problemen en toen kwam er een groot gebouwde man naar mij toe, die mij zei dat hijmij zou helpen deze juridische zaak te winnen.

  [Reply]

 14. Ik heb gedroomd dat ik wakker werd en voelde dat er iets niet klopte. Ik liep naar de woonkamer en alles was gestolen, op de bank, tafel en tvmeubel na was alles weg. De stroomaansluitingen van de tv, DVD, tuner waren zelfs weg alleen wat draden lagen er nog. Ik voelde me geschokt maar aan de andere kant besefte ik dat het slechts materiaal is.Ik ging direct opzoek naar me kat die ik a meer dan 8 jaar heb, het rare was dat de aanwezige kat de kat was die eerder dit jaar was weggelopen (ik had haar net meer dan een jaar), het gaf me een opluchting dat ze er was (al was het dus eigenlijk niet de kat die ik op dat moment zocht). De andere kat die ik al meer dan 8 jaar heb, die was er niet maar na het zien van mijn andere kat, dacht ik totaal niet meer aan haar. Heel vreemd allemaal. Misschien heeft u een verklaring voor mijn droom?

  [Reply]

 15. Ik heb gedroomd dat ik bij het huis van m’n tante was ik stond
  beneden en ik keek hoe dat huis op bepaalde plekken in kleine
  vonken en vlammen in brand ging maar mijn tante heeft een
  paar kleinkinderen en de oudste zat op de trap te huilen terwijl
  het huis aan het branden was. wat betekent dit want ik zelf kom er
  niet uit!

  [Reply]

 16. Ik heb vannacht een hele rare droom gehad.
  Ik droomde eerst dat een vriendin van mij werd opgepakt voor winkeldiefstal. Ik ging zo snel mogelijk naar huis zodat ik haar moeder kon inlichten voordat de politie dat had gedaan. Thuis aan gekomen zat mijn moeder aan de keuken tafel ik vertelde het aan haar en ik zei dat ik geld nodig had om te bellen. Op dat moment werd er aangebeld door een ex vriendje en zijn beste vriend, (die overigens met veel criminele dingen bezig zijn)ik opende de deur en ik vroeg aan hem of ik kon bellen hij zei dat hij geen beltegoed had, ik zag dat zijn beste vriend niet bij ons in de keuken stond en ik keek snel op waar hij was, hij stond met zijn rug naar ons toe in de woonkamer uit het raam te kijken. Het volgende wat ik herriner is dat ik boven waar allemaal geluiden hoorde, ik rende naar boven en ik zag dat die beste vriend alles overhoop aan het gooien was, opzoek naar waardevolle spullen. Ik raakte in paniek begon te schreeuwen hij rende naar beneden en ik volgde. Mijn moeder was helemaal histirisch en was heel hard aan het huilen, mijn moeder rende naar de voordeur en mijn ex vriendje daar achter aan ik sprong boven op hem en hij viel op de grond, ik viel boven op hem en ik zei tegen mn moeder die bij die voordeur stond dat ze snel naar buiten moest gaan om hulp te halen. Het volgende wat ik me kan herrineren is dat die beste vriend was weten weg te komen. En dat ik mn ex vriendje vast had, en dat de politie onderweg moest zijn, we waren opeens in een ruimte waar ik nog nooit ben geweest, en ook geen idee waar het was. We waren aan het wachten op de politie, ik raakte met iemand aan de praat en voor dat ik het wist was hij er ook vandoor. Toen werd er mij verteld dat hij verkleed als een vos was ontsnapt. Ik weet niet goed wat ik van deze droom moet denken, ik hoop dat iemand mij meer kan vertellen,

  [Reply]

 17. Ik droomde dat erin mijn huis was ingebroken maar dat alleen mijn woonkamer was leeg geroofd, tot aan de vloer aan toe, alles was weg!! ?? en de rest van de kamers was nog gewoon intact, alle spullen waren nog….? en ohja, voor ik binnen kwam van mijn 1 hoog flatje, lag er voedsel op de deurmat(dieren voedsel van een hond en kat, voor mij bestemd, maar ik heb geen huisdieren?.)

  MvG

  [Reply]

 18. Ik droom iedere keer dat ik bij het huis ben waar ik geboren ben, ik weet dat mijn familie er niet meer woont en toch kom ik daar in mijn dromen terug.

  Ik weet dat mijn moeder er niet meer woont en dat ik daar altijd naar terug wil.

  [Reply]

 19. een ex vriendwaar ik ooit mee geweest ben vraagt om te komen kuisen ,het is niet zijn woning van vroeger maar een rommelige woning hy is boven ;er staat een vrouw die me toch belet naar boven te gaan ;ik doe men kleren uit en dan weer aan ;hy wacht boven voor intiem te zijn ,ik ben dan bang om weer zwanger te geraken ben verward en doe het niet,dan staat hy weer aan mijn voordeur met nog een andere man bij de ene is proper gekleed de andere is gekleed in werkkleren ze brengen een kado maar weet niet juist meer wat,dan moet ik weer tegen een bepaald uur naar hem gaan om te kuisen maar ik durf niet

  [Reply]

 20. Hallo,
  Ik droomde onlangs dat er vuurballen uit het plafond in mijn huis vielen. Ik probeerde ze op te vangen zodat mijn huis niet zou afbranden.

  [Reply]

 21. Brigitte looman - 17/08/2015 - 22:16

  Deze droom droom ik aljaren en komt af en toe terug, ik droom dat ik terug verhuis naar een plek wat mij verafschuwd. Ver van de streek waar mijn roots liggen. Ik ben opgegroeid in Friesland en die plek waar ik over droom, het huis, staat in Zuid Holland.
  Elke keer gaat de droom over wederom verhuizen naar dat huis. Dat voelt dan vreselijk naar.

  [Reply]

 22. Hi,

  Ik heb de laatste tijd erg veel nachtmerries. Deze spelen (bijna) altijd af in mijn ouderlijk huis. Vaak is het mijn eigen oude kamer (op zolder) waar al het slechte is, zoals geesten, ongewenst bezoek/veel mensen of het zit vol met spinnen, terwijl ik daar moet slapen.
  Maar de omgeving begint zich uit te breiden naar andere kamers en naar beneden en de tuin. Het kwaad is zich vooral op mij gericht of ik ben de enige die het kan zien. In mijn laatste droom werd ik door de geest/de geesten gewurgd. Het is wel de eerste keer dat ik mij wilde verzetten tegen de nachtmerrie en in mijn droom probeerde te schreeuwen en de geest probeerde uit te schelden. Ik heb het idee dat ik wel bewust was van het feit dat het een droom/nachtmerrie was. Ik ben toen wakker geworden.
  Weet iemand wat dit betekent?

  [Reply]

 23. Ik heb gedroomd dat een goede vriend van mij, mij en mijn zoontje heeft opgesloten in mijn huis en die daarna in brand heeft gestoken. Het was een beginnende brand. (en toen werd ik wakker)
  Zou iemand mij kunnen vertellen wat dit te betekenen heeft?

  [Reply]

 24. Ik droomde over een mooi huis
  Niet het mijne
  Ik weet niet van wie
  Er liep water in de kelder en de ganse benedenverdieping
  Door de schade zakte het huis in
  Dat vond ik erg
  Er was toen een soort van vergadering
  Er werd veel gepraat over de oorzaken
  Ik wou vooral laten weten dat we konden helpen en vroeg de anderen wat we konden doen
  De bezorgdheid was groot over de rest van het huis
  Iemand een idee ?

  [Reply]

 25. Ik heb gedroomd dat ik een houten huisje wat er goed uitzag, in het bos aan een meer had, en een grote zwarte hond wat op me af kwam rennen op volle snelheid hij was wel vrolijk.

  weet iemand misschien wat dat zou kunnen betekenen?

  Groetjen,
  B

  [Reply]

 26. Tjon Affon Anita - 21/06/2016 - 12:15

  Droomde dat ik met mijn gezin ben verhuisd naar een ander woning. Geen nieuwe woning. Later ontdekte ik dat we niet alles hadden meegenomen. Het beddengoed waren we vergeten. Ik ging dus terug om het optehalen. Ik was bezig het huis te inspecteren toen ik ontdekte dat we ons beddegoed waren vergeten. Zo een droom over verhuizen naar een andere woning heb ik wel een paar keer gehad.

  [Reply]

 27. Ik heb gedroomd dat ik met mijn gezin gingen
  Verhuizen naar een huisje met een mooie houten afdakje in een tuin en die tuin was heel heel mooi. Binnen in het huis heb ik niet veel gezien
  Alleen de trap en de slaapkamers op afstand. Het was Erg rustig gelegen. Dat was het

  [Reply]

 28. ik droom regelmatig van een groot wit huis, gote inkomhal met heel imposante trap, alles is zo groot.het huis niet volledig afgewerkt,datzelfde huis komt regelmatig voor in mijn dromen.ik zie er nooit iemand, maar ik en mijn man hebben het wel laten bouwen, wat is dat toch, hoe verklaar je zoiets en wat is de betekenis hiervan.

  [Reply]

 29. Ik droom dat ik samen met mijn man verhuis naar Arnhem. We hebben een mooi huis gekocht en zijn blij dat we de oude situatie achter ons kunnen laten. (Ik heb in het echte leven veel meegemaakt in mijn jeugd en een slechte relatie met mijn ouders.) In de droom zijn we blij dat we kunnen verhuizen.
  Eenmaal in de woning bewonderen we de mooie kamers en vullen in gedachten de kamers al in. Er is echter 1 kamer waar ik een slecht gevoel bij heb. Ik durf niet goed naar binnen. Samen doen we het toch. We trekken de gordijnen open en wat zien we; mijn vader is pal naast ons huis een sloperij begonnen. We kijken elkaar aan en dan word ik wakker.

  [Reply]

 30. Goede dag
  Ik had gedroom over een groot huis vanbinnen was ingericht als kasteel
  Met in verschillende kamers mooie antieke spullen

  [Reply]

 31. Ik droomde dat ik op zoek was naar een huis. Ik had een bezoek gepland aan een appartement. Dat appartement was heel art decor ingericht. Echt iets voor mij. Alle meubels ook uit die tijd. Prijs 50.000 euro. Een koopje. Voor mij was er iemand anders. Toen ik besliste om te kopen was die mens net voor mijn neus een compromis aant tekenen. Ik was zo teleurgesteld.

  [Reply]

 32. IK HEB EEN REPETIEVE DROOM OVER MIJN OUDERLIJK HUIS, DIE DROOM VIND PLAATS IN MIJN OUDE SLAAP KAMER EN HEEFT ALLEMAAL TE MAKEN MET MIJN KLEERKASTEN DAAR. IK ROMMEL DAAR CONSTANT IN. IK ZIE OOK NIEMAND ANDERS IN MIJN DROOM

  [Reply]

Wat was uw droom van Huis?

Vertel iedereen je droom over Huis.

Geef een reactie!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.